2014. február 13., csütörtök

A világ legjobb fürdőinek nyomában jártunk


Megállapíthatjuk, hogy idén a tél igazán kegyes hozzánk – bár, MI, akik eddig megszállottan utáltuk a 0 fok alatti hőmérsékletet és a havat, néha azon gondolkodunk, hogy egy napsütéses hideg téli nap mégiscsak jobb, mint egy szürke, esős, ámbár melegebb nap – mégis a kevés napfény, a szürkeség, a szabadban eltöltött hosszú séták hiánya hatással vannak ránk. Ilyenkor nem árt egy kis feltöltődés. Ennek egyik remek, lelket és testet egyaránt kényeztető formája, ha fürdőkbe járunk. Szerencsére, termálvizes fürdőkben hazánk igen gazdag, amelyre már nem csak mi vagyunk büszkék. Nemrégiben a Thrillist – vezető lifestyle magazin férfiak számára, elsősorban étel, ital, utazás témakörökben - egy nagyon impozáns listán említette kis hazánkat. A világ 11 legszebb medencéjéről összeállított anyagban, a Rudas Fürdő az előkelő negyedik helyezést érte el.


Ezzel a helyezéssel olyan világhírű fürdőket utasított maga mögé a Rudas, mint például a törökországi Pamukkale, ami az UNESCO világörökség része, vagy a Kék Lagúna Izlandon, ami méltán híres a gyógyító erejű, láván összegyűlt, felhevült tengervízéről. Nézzük hát a legmenőbb fürdő helyeket. Nektek melyik a kedvencetek?

11. Katikies Hotel -- Santorini, Görögország



10. Shirahone Onsen -- Gifu Prefecture, Japán



9. Salar de Uyuni -- Agua Brava, Bolívia



8. The Homestead Crater -- Wasatch County, Utah, USA



7. Pamukkale -- Denizli Provence, Törökország 



6. Kék Lagúna -- Reykjavik, Izland



5. Monastero Santa Rose Hotel and Spa -- Salerno, Olaszország 



4. Rudas Gyógyfürdő -- Budapest, Magyarország

A Rudas gyógyfürdő Budapest egyik gyógyfürdője, amelynek egy része a török hódoltság idejéből megmaradt török fürdő. A Rudas fürdő közelében 21 meleg vizű forrás található. A radioaktív hévíz tartalmaz nátriumot, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátot és szulfátot valamint a fluoridion-tartalma igen jelentős. A fürdőzés javasolt az ízületek degeneratív betegségeivel, ízületi gyulladásokkal, porckorongsérvvel, idegzsábákkal valamint a csontrendszer mészhiányával küzdők részére. A Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának rekonstrukciója 2013 októberében kezdődött, így még javában tart, ennek ellenére az 500 éves múlttal rendelkező török fürdő rész zavartalanul látogatható. A rekonstrukció eredményeként létrejövő élményfürdőben tökéletesen harmonizálnak majd egymással a történelmi fürdőkultúra és a modern kor wellness igényei által kínált kényeztető szoláltatások. 




3. Mystic Hot Springs -- Monroe, Utah, USA



2. Aviary Cottage -- Twin Farms, Vermont, USA



1. Hot Tugs -- Rotterdam, Hollandia




Szabó-Princz Orsolya


Forrás:
http://www.thrillist.com/travel/nation/11-hot-tubs-in-worlds-most-beautiful-places
http://www.rudasfurdo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése